Menu Close

Basis Training

Als je nog geen ervaring hebt in netwerkmarketing is het belangrijk dat je – voordat je met al jouw enthousiasme anderen gaat benaderen – een aantal basiszaken begrijpt. Door een korte training te doorlopen, voorkom je dat onnodig veel mensen CFX zullen afwijzen. Dit heeft niet met jou persoonlijk te maken maar meer met het feit dat je zelf nog niet op alle vragen antwoord kunt geven.

Dit gedeelte is voornamelijk bedoeld voor degenen voor wie CFX het eerste serieuze netwerkmarketingproject is. Iedere start is lastig. Veel mensen willen eerst alles weten of ervaren voordat ze werkelijk van start gaan. Dit is logisch en heeft vooral te maken met de driehoek: verlangen, vertrouwen, actie. Als jouw verlangen en vertrouwen niet optimaal zijn, dan zul je niet (of beperkt) in actie komen.

 

Verlangen
Het verlangen om jouw persoonlijke situatie te veranderen is essentieel voor succes. Mensen met een missie plannen hun reis, degenen zonder plan lopen het risico snel hun focus verliezen. Om jouw verlangen aan te wakkeren is het verstandig om jouw persoonlijke doelen te stellen en deze op papier te zetten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Begrijp echter dat in een groot doel scoren makkelijker is dan in een klein doel. Stel realistische doelen, maar begrijp dat de enige beperking jijzelf bent. De potentie van CFX is voor iedereen gelijk. De uitkomst is afhankelijk van jouw persoonlijke inzet en de begeleiding van de mensen die in jouw team zitten. Zorg dat jouw doelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden zijn. Als je visueel bent ingesteld knip dan plaatjes uit en plak deze op een bord waar je ze meerdere keren per dag tegenkomt.

Vertrouwen
Vertrouwen kun je opsplitsen in het bedrijf, het systeem, degenen waarmee je samenwerkt en niet te vergeten in jezelf. Om meer vertrouwen in het bedrijf en het systeem te krijgen kun je het beste het tabblad vertrouwen van deze webpagina nalezen. Heb je dan nog vragen, stel deze dan aan jouw upline en als je daar niet uitkomt, via de contactpagina van deze site.

Als jouw verlangen groter is dan van degene via wie je bent gekomen, zoek dan iemand die jou wel kan begeleiden. Heb je een gebrek aan zelfvertrouwen spreek dit dan uit en ga hieraan werken. Dit is wellicht even lastig, maar dit is wel de meest effectieve manier om snel resultaat te boeken. Start je verkeerd dan zal iedere nee jou verder van je doel afbrengen. Als je goed start dan zal juist iedere nee jou dichter bij je doel brengen.

Snelstart
Je hoeft niet de hele trap te overzien om de eerste stap te kunnen zetten

Hoewel het belangrijk is dat je zelf begrijpt wat CFX doet is het onnodig om eerst alles zelf te leren. Er zijn meer dan genoeg mensen in de organisatie die jou kunnen en willen helpen.

Het eerste wat je moet leren is om een ‘professionele’ uitnodiger te worden. Het makkelijkste is om tekstberichten te gebruiken. Als je iemand belt kun je ervan uitgaan dat je vragen moet beantwoorden. Velen trappen met open ogen in deze valkuil, want voordat je het weet geef je een presentatie van een concept wat je zelf nog niet helemaal begrijpt. Stel daarom vooraf een lijst met namen op en verdeel deze in groepen; familie, vrienden, hobby’s, werk enzovoort. Benader van iedere groep degene die het dichtst bij jou staat en/of van wie je weet dat ze open staan voor nieuwe concepten. En bestudeer de volgende stappen.

Stap 1: Gebruik een tekstbericht dat bij jouw persoonlijkheid past. In eerste instantie ‘kopen’ mensen jou. Begin daarom ook altijd met de mensen die jou goed kennen. Gebruik in eerste instantie ook niet de naam van CFX. Het eerste wat veel mensen zullen doen is Google raadplegen. Hier vinden ze allerlei berichten, maar ook over scam etc. Gevolg; einde onderzoek en jij loopt de kans om voor gek te worden versleten. Beter is deze mensen voor een online-presentatie uit te nodigen waar ze een gefundeerde uitleg zullen krijgen.

Stap 2: Als ze geen tijd (willen) vrijmaken zullen ze zeker vragen waar het dan precies om gaat. Laat je niet verleiden tot het geven van antwoorden, want voor je het weet ga je weer iets uitleggen wat je zelf nog niet helemaal begrijpt. Stuur een bericht dat je zelf nog niet in staat bent om deze kans uit te leggen, dat je samenwerkt met mensen die dat wel kunnen en dat je jouw vriend goed wilt informeren.

Stap 3: Veel mensen die je benadert zullen nog steeds om meer informatie vragen. Wens ze dan een prettige dag, zeg dat je verder gaat met anderen die wel openstaan. Wanneer je vriend berichten stuurt voor meer uitleg; niet direct reageren, of als ze je opbellen, niet opnemen. Neem desnoods even contact op met degene die jou bij CFX heeft geïntroduceerd en vraag hoe je nu het beste verder kunt gaan.